Статті, інтерв’ю

Статті, інтерв'ю

НАШІЙ ПРОФЕСІЇ ПОТРІБНО ПОКЛИКАННЯ

Напевно, багато хто з нас полюбляє читати історії про життя чудових людей. Про тих, чиє світло або слід – яскравіший, голосніший і незвичайніший. Але як часто ми не помічаємо особливе світло в людях звичайних? У купі їхньої роботи, мужності, яка переважує слабкість, природності, яка підкорює, жалості, ніжності… у їхніх щирих і великих серцях? І якщо вдивитись у таку людину, то обов'язково побачиш уламок сонця – щось просте та найголовніше, то, на чому тримаються сенси. Совість – жива і болюча, праця – віддана іншим людям, відповідальність – взята за життя інших, внутрішня сила – яка збільшується від віддачі та участі, любов – яка дозріває у покликанні чи просто від народження, хоча і те, й інше – від Бога.

Детальніше

НА ПРИКЛАДІ…

Сьогодні на сторінці лікарні Тропіних ми відкриваємо нову рубрику – про людей, приклад яких надихає, а в русі історії лікарні – часто стає спадщиною. Проте визначається він не часом, а значимістю. На прикладі професіоналізму та любові до обраної справи ми спробуємо показати вам обличчя, розкрити внутрішнє за ними, а також представити факти та події лікарні, якими вона насичена зараз та які стали її фундаментом.

Детальніше

МАЛОІНВАЗИВНІ ОПЕРАЦІЇ БЕЗ РОЗРІЗІВ НА КИСТІ

Операції з використанням мініінвазивного доступу є одним із напрямків роботи травматологічного відділення лікарні Тропіних, який активно розвивається. Завдяки подібним методикам пацієнти отримують шанс на швидку та повну реабілітацію.

 

Детальніше

Профілактика та лікування гриппу

ГРІ – найбільш поширені інфекційні захворювання, що вражають усі вікові групи населення. Серед причин тимчасової втрати працездатності вони посідають перше місце – навіть у міжепідемічний період, на них хворіє 1/6 частина населення планети. В Україні щорічно на ГРІ хворіють 10 – 14 млн. осіб, що становить 25 – 30% усієї та близько 75 – 90% інфекційної захворюваності.  

Детальніше

Дизентерія, сальмонельоз та інші гострі кишкові захворювання

Група інфекційних захворювань, що відносяться до гострих кишкових інфекцій, включає такі захворювання, як дизентерія, сальмонельоз, ешеріхіоз, гострий гастроентерит, гострий ентероколіт, харчові токсикоінфекції, стафілококові отруєння. Ці хвороби є одними з найбільш поширених в світі. Кишкові інфекції часто зустрічаються у всіх країнах. Захворюваність залежить від соціально-економічних, кліматичних умов в країні, а також рівня розвитку медицини (ці фактори мають значення для прийняття профілактичних заходів). Спільними для цих інфекцій є механізм зараження і прояви захворювання, а також заходи профілактики. 

Детальніше

Малярія

Малярія – трансмісивна інфекційна хвороба, якій властиві періодичні напади гарячки, збільшення печінки та селезінки, анемія. Її спричиняють чотири види плазмодії: триденну малярію – Р. vivax, чотириденну – P. malariae, особливий вид триденної – P. оvale, тропічну – P. falciparum.

Детальніше

Не відмовляйтесь від щеплень!

 

Народження дитини – це не лише радість, але й відповідальність. Батькам належить максимально захистити малюка від усього, що може зашкодити його здоровю та життю. Насамперед, дії батьків і лікарів повинні бути спрямовані на захист дитини від хвороботворних бактерій та вірусів, адже хворобу легше попередити ніж потім її лікувати. Вакцинація є унікальним, перевіреним роками засобом попередження інфекційних хвороб. Завдяки проведенню профілактичних щеплень щорічно рятується життя біля 4 мільйонів дітей. Основною метою імунізації є формування специфічного імунітету та створення тривалого захисту організму дитини від інфекцій. Як відомо, багато інфекційних хвороб проходять з важким перебігом та розвитком ускладнень. Хоча сучасна медицина має великі можливості для їх лікування, але тривалий перебіг захворювання порушує здоров’я дитини, а в тяжких випадках може привести до інвалідизації чи навіть смерті дитини, наносить моральний та матеріальний збиток, як дитині, так і батькам.

Детальніше

Дитячий травматизм та його профілактика

Дитячий травматизм є однією з актуальних проблем охорони здоров'я. Значимість даної проблеми часто недооцінюється. Травматизм можна уникнути шляхом вжиття заходів профілактики чи боротьби з ним.

Рівень травматизму, в тому  числі дитячого останнім часом невпинно зростає в усьому світі. Особливо занепокоєння викликає зростання дорожньо-транспортного травматизму, який призводить до зростання дитячої смертності, є однією з причин інвалідності.

У виникненні травм у дітей суттєве значення мають вікові, анатомо-фізіологічні та психологічні особливості дітей, їх фізичний та розумовий  розвиток, недостатність життєвого досвіду, підвищений інтерес до пізнання оточуючого світу.

Детальніше

Про лікарню

Стаціонарна служба