Останні новини

У ЛІКАРНІ ТРОПІНИХ РОЗГЛЯНУТО ЗВІТ ПРО РОБОТУ ЗА 1 КВАРТАЛ ТА КВІТЕНЬ МІСЯЦЬ 2022 РОКУ Рекомендовані

Вчора на нараді з керівниками структурних підрозділів було заслухано звіт про роботу лікарні ім. А. і О. Тропіних за 1 квартал та квітень місяць 2022 року.

 

 

Воєнний стан поставив нові виклики перед системою охорони здоров’я, та зокрема перед нашою лікарнею, яка з початку бойових дій продовжувала надавати медичну допомогу у нормальному режимі роботи. Серед основних завдань наразі залишається надання необхідного обсягу послуг та збереження доступу до медичної допомоги в умовах певних обмежень та складнощів. В лікарні залишився кадровий склад, на сьогодні середній відсоток укомплектованості по лікарні складає 81%.

 

При аналізі роботи амбулаторно-поліклінічної служби було зазначено, що з лікарями первинної ланки сьогодні укладено майже 70 тисяч декларацій. За вказаний період до сімейних лікарів звернулося більше, ніж третина задекларованих пацієнтів. Також звертаються і пацієнти, які не мають декларацій, як внутрішньо переміщені особи.

 

Продовжувалася робота з виявлення та спостереження осіб з ознаками коронавірусної інфекції. З метою ранньої діагностики проводилося тестування, та за вказаний період було зареєстровано 3800 осіб, що захворіли на COVID-19.

 

У зв’язку з цим тривала вакцинальна кампанія. Працювали Центр вакцинації та пункти щеплень у поліклініках, мобільна бригада виїжджала до організованих колективів та маломобільного населення. Повний курс вакцинації отримали близько 60% осіб.

 

Не зупиняється робота по виявленню туберкульозу на ранніх стадіях. За звітний період захворюваність на туберкульоз знизилася у 1,8 рази (зареєстровано 11 вперше виявлених випадків при 20 за минулий рік). Більше, ніж втричі зменшилася кількість деструктивних форм захворювання.

 

Пріоритетним залишається напрямок роботи з профілактики та раннього виявлення онкологічних та серцево-судинних хвороб. Серед оглянутих майже 6,5 тис. жінок та 2,5 тис. чоловіків у 510 випадках виявлено передпухлинні захворювання.

 

Зросла кількість випадків гострого інфаркту міокарда у 1,5 рази (46 випадків проти 30 у минулому році) при зменшені кількості випадків у працездатному віці (8 проти 5). Зростання кількості інфарктів обумовлено психологічним станом населення, яке опинилося в умовах воєнного стану.

 

З лікарями-педіатрами, а також сімейними лікарями на сьогодні укладено майже 15 тис. декларацій на медичне обслуговування дітей віком від 0 до 18 років. При аналізі роботи педіатричної служби було відзначено зменшення кількості відвідувань до поліклінік більше, ніж на чверть, що в тому числі пов’язано з евакуацією родин з дітьми через воєнну ситуацію.

 

У зв’язку з цим показники захворюваності дітей знизилися. Не зареєстровано випадків захворювання на туберкульоз (1 випадок у минулому році).

 

Проводиться планова робота з диспансеризації хворих дітей а також з імунопрофілактики. На постійному контролі вакцинація дітей.

 

За 4 місяці 2022 року під нагляд педіатрів надійшло 194 новонароджених.    

 

Стаціонарні відділення надають допомогу в обсягах та стандартах МОЗ України, за укладеними пакетами та з урахуванням викликів та потреб воєнного стану.

 

За 1 квартал року в стаціонарі було проліковано 1709 хворих (проти 1589 у минулому році), у тому числі 487 у відділеннях, які надавали допомогу хворим з COVID-19.

 

Планова госпіталізація склала 20%.

 

Залишається високим показник госпіталізованих в екстреному порядку – майже 80%, за рахунок того, що майже 3 звітні місяці лікарня також працювала як «ковідний» госпіталь.  

 

У відділеннях хірургічного профілю проліковано 737 хворих, що на 6,5% більше минулого року. У зв’язку з цим збільшилась кількість проведених оперативних втручань – 620 проти 543 у минулому році. Хірургічна активність збільшилась на 5% і склала 69,2% проти 64,15%.

 

В кабінет невідкладної офтальмологічної допомоги при офтальмологічному відділенні звернулося 629 хворих (проти 1600), що на 39,3% менше. 

 

Робота травматологічного пункту була стабільною, але кількість звернень зменшилася. За 1 квартал поточного року до травмпункту звернулося 2098 пацієнтів (проти 2798). Відзначено зменшення кількості побутових травм, кримінальних, а також травм, пов’язаних з ДТП.

 

Серед завдань для подальшої роботи зазначено продовжити контроль за приорітетними напрямками: активізувати обстеження цільової групи на туберкульоз; моніторинг онко-профілактичних оглядів з метою раннього виявлення передпухлинної патології та злоякісних новоутворень; продовжити обстеження за епідпоказниками на виявлення COVID-19, а також серцево-судинних захворювань; продовжувати роботу стаціонарних відділень та параклінічних служб відповідно до ситуації, яка склалася в період воєнного часу. На особливому контролі використання лікарських засобів та витратних матеріалів, які постачаються як гуманітарна допомога.  

 

Власна інформація

 

Про лікарню

Стаціонарна служба