Останні новини

ЖИТТЯ ЗАВЖДИ ПЕРЕМОЖЕ Рекомендовані

Кількість дітей народжених в «Тропіних» від початку війни добігає сотні.

 

В акушерському відділенні лікарні Тропіних від початку війни народилося 96 дітей – 52 хлопчики та 44 дівчинки. Персонал лікарні продовжує виконувати свої функції та допомагати херсонцям.

Педіатрична служба ні на день не припиняє своєї роботи. Всі дитячі поліклініки працюють у звичайному режимі.

Сьогодні завітали до поліклініки №1 (вул. Комарова 2). На прийомі – лікарі-педіатри та вузькі фахівці. Щодня тут приймають офтальмолог, отоларинголог, хірург, психолог, за графіком працюють невролог, ендокринолог, нефролог. Проводяться огляди, процедури, планові щеплення, консультації (в тому числі у телефонному режимі).

Після консультації ендокринолога проходить видача інсулінів, а також тиреоїдних препаратів для гормонозалежних дітей. Також за направленням лікаря сьогодні розпочато безкоштовну видачу ліків, доставлених за допомогою волонтерських організацій, у пунктах, які організовані на базі всіх поліклінік.

Є хроніка незвичайних випадків, що потребують невідкладної допомоги. Ось декілька за вчорашній день. Лікар-отоларинголог видалив стороннє тіло (рибну кістку) з дихальних шляхів дитини. У другому випадку довелося витягувати з носової порожнини частину ватного тампона у дівчинки-підлітка. На прийом до хірурга звернулася мама з дитиною 12 років з приводу рваної рани пальця кисті, яку хлопчик отримав у результаті того, що під час катання на гойдалці зачепився кільцем за частину металевої конструкції. Також було звернення з приводу опіку грудної клітки та верхньої кінцівки 2-го ступеня у дворічної дитини внаслідок попадання на тіло окропу. До лікаря-невролога було звернення щодо першого епілептичного нападу у підлітка 14 років після стресу, спричиненого страхом нічних вибухів. Ця дитина була оглянута та направлена ​​до дитячої обласної лікарні для спеціального обстеження та встановлення точного діагнозу і подальшого лікування.

Бережіть своїх дітей. При необхідності своєчасно звертайтеся за допомогою. Ми працюємо для вас, заради миру та життя!

Про лікарню

Стаціонарна служба