Останні новини

МИТТЄВОСТІ ТРОПІНКИ В 2021 РОЦІ Рекомендовані

 

Для нас рік, що минає, продовжувався в епідемії та набутті додаткового досвіду. Це рік нових завдань, які ставить наше життя з пошуком нестандартних, але таких необхідних рішень, рік тяжкої боротьби за життя наших пацієнтів, не тільки з радістю одужання, а іноді з відчаєм від втрати… Це рік емоційної та фізичної напруги, злагодженої роботи всіх підрозділів в екстремальних ситуаціях, коли є ураження легенів до 80% та сатурація – нижче 50%.

Це рік випробувань внутрішньої системи в боротьбі з новим сильнодіючим штамом вірусу Дельта. Кожного дня наша команда вчилася, професійно зростала і висококваліфіковані, з багаторічним стажем працівники, надавали пацієнт-орієнтовану, посильну допомогу. Це рік плідного спілкування з колегами з інших лікарень і вдячності їм за високу майстерність. Нові спільні звершення дають нам розуміння, що сенс нашого покликання – це допомога простим людям, які з вірою та надією чекають її. І не варто нам шукати себе там, де спокійно, де тихо, де рівніше, а треба працювати краще там, де ти зараз є.

 

У зверненнях, публікаціях про нас іноді зневажливо, з обуренням вказують на недоліки роботи окремих лікарів, служб, реєстратур, тощо. А особливо на сімейних лікарів, які не встигають відповідати на телефонні дзвінки мешканців району із-за піку захворювань. Дійсно, всі звернення заслуговують на відповідне реагування. І ми вдячні, якщо для швидкого виправлення ситуації пацієнти будуть звертатися безпосередньо до адміністрації нашого закладу. В той же час, в постах в соцмережах, наших лікарів називають «янголами охоронцями». Це приємно читати, і часто трапляється, що лікарі – це справді «янголи, які спускаються з небес, ховаючи свої крила під білими халатами», виліковуючи не тільки тіло, а і душу. Лікар з душею – це джерело турботи і піклування. Нещодавно я прочитав рядки в листі подяки, від хворого, якого виписали з реанімації на 41 день від початку COVID-пневмонії: «…вони всі янголи, вони такі привітні, добродушні і можуть бути прикладом для всіх медиків…» Така подяка за життя має для нас більше значення, ніж ви думаєте.

 

У ці передноворічні та різдвяні свята лікарня поступово повертається до свого звичного режиму і готова приймати планових та екстрених хворих до хірургічного, травматологічного, офтальмологічного, педіатричного, неврологічного, акушерсько-гінекологічного профілю, фізіотерапії та реабілітації. В поліклініках сімейні лікарі теж мають право надавати електронні направлення до вказаних відділень.

 

Незважаючи на труднощі відчувається атмосфера очікування чогось стабільного, святкового. Ми, як і всі люди, маємо абсолютно прості та щирі бажання – рівноваги в роботі, благополуччя та мирного затишку для своєї родини, а також здоров’я та гарного настрою мешканцям нашого рідного Херсона, який на наших очах набуває нового вигляду та змісту.

 

Вітаю з наступаючими новорічними та різдвяними святами і всім бажаю повсякденного Божого благословення.

 

Генеральний директор Леонід РЕМИГА

Про лікарню

Стаціонарна служба