Останні новини

ОФТАЛЬМОЛОГІЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ В «ТРОПІНИХ» ВІДКРИТО ДЛЯ ПРОФІЛЬНИХ ХВОРИХ Рекомендовані

Міське офтальмологічне відділення лікарні Тропіних, яке було перепрофільоване для ковідних пацієнтів, знову повертається до свого звичайного режиму роботи, який передбачає надання всього обсягу лікувально-діагностичної допомоги, в тому числі проведення оперативних втручань.

 

 

За словами завідувачки офтальмологічного відділення Олени ПЛАТОНОВОЇ, лікаря-офтальмолога вищої категорії, відділення оперативно відреагувало на зміну епідобстановки і деякий час працювало в статусі ковідного. За цей період, впродовж останніх двох місяців, у відділенні було проліковано 175 пацієнтів з тяжким та середнім перебігом коронавірусної хвороби. Але невідкладна допомога при травмах ока надавалася цілодобово і цей режим роботи буде збережено надалі. 

 

В разі, якщо буде зростання захворюваності та виникне потреба у ковідних ліжках, наше відділення, яке вже має досвід зворотного перепрофілювання, готове знову працювати з хворими на ковід, згідно відповідних Наказів МОЗ та затверджених Стандартів надання допомоги, – говорить лікарка.

 

На разі у відділенні підготовлена до роботи вся необхідна апаратура та розпочато госпіталізацію офтальмологічних хворих для терапевтичного та хірургічного лікування. За перший день роботи підготовлено 5 пацієнтів для оперативних втручань.  

 

У відділенні з діагностичної метою використовуюються кераторефрактометр, сучасна щілинна лампа з надточним зображенням та можливістю збільшення зображення структур ока для деталізації, високодіоптрійні лінзи для огляду очного дна, А- та В- сканування (УЗД переднього та заднього відрізків ока) та ін.

 

Скануюча система дозволяє діагностувати в короткий термін відшарування сітківки, крововилив в склисте тіло, вітреопроліферації при цукровому діабеті та інші патологічні процеси, а також виконати розрахунок оптичної сили штучного кришталика для хірургічного лікування катаракти.

 

Проводиться широкий спектр мікрохірургічних втручань: ультразвукова факоемульсифікація катаракти з імплантацією штучного кришталика, антиглаукомні операції, інтравітреальні введення, видалення птеригіуму, пластичні операції повік та кон’юнктиви за медичними показами, хірургія травми ока. Крім того виконується видалення сторонніх тіл рогівки, халязіону, новоутворень повік та кон’юнктиви, операції на сльозному апараті тощо.

 

Для хірургії катаракти використовується один із найбільш досконалих приладів – комбінована операційна система Stellaris виробництва компанії Bauch & Lomb (США), яка забезпечує безпечну та ефективну факоемульсифікацію та стабільну гідродинаміку ока під час операції. Встановлюються сучасні асферичні штучні кришталики з удосконаленою оптикою від провідних виробників світу. Для візуалізації під час операцій використовується операційний мікроскоп високої роздільної здатності компанії Carl Zeiss (Німеччина).

 

Відділення також надає консервативну допомогу при різноманітних нозологіях – глаукомі, судинних, дистрофічних захворюваннях, патології сітківки, патології зорового нерву, запальних процесах різної складності, а також очних захворюваннях, спричинених цукровим діабетом та дисфункцією щитоподібної залози.

 

Вже ближчим часом у відділенні почнуть використовуватись нові гідрофобні акрилові інтраокулярні лінзи (кришталики) для проведення хірургічного лікування катаракти, закуплені за кошти НСЗУ (Національної служби здоров'я України). Процедура закупівлі зараз знаходиться на стадії заключення договору.

 

Також планується закупівля за кошти міського бюджету УЗ-апарату для діагностики захворювань ока в рамках реалізації проекту Громадського бюджету Херсона.

 

Для отримання спеціалізованої офтальмологічної допомоги треба звернутися до сімейного лікаря або лікаря-офтальмолога за місцем проживання, який надасть електронне направлення на лікування.

 

Чекаємо на вас у нашому відділенні – завжди раді допомогти.

 

Телефон для довідок: (0552) 26-44-96, офтальмологічне відділення.

 

Про лікарню

Стаціонарна служба