Останні новини

В «ТРОПІНИХ» ВІДНОВЛЕНА РОБОТА АКУШЕРСЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ Рекомендовані

У зв'язку з поліпшенням епідемічної ситуації із захворюваністю на COVID-19, клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних поступово відновлює звичайний режим роботи.

 

 

З 6 грудня планову медичну допомогу, в числі інших стаціонарних відділень, які були перепрофільовані в інфекційні, надає акушерський стаціонар, який складається із взаємодіючих підрозділів: акушерського відділення та відділення новонароджених.

 

За три дні відновленої роботи тут було проведено 8 пологів, а з початку року – 1015.

 

Наразі акушерське відділення пропонує повний обсяг послуг, який надавався у доінфекційний період роботи.

 

В роботі відділення впроваджено сучасні перинатальні технології – зокрема практика партнерських пологів, сумісного перебування матері та дитини, «індивідуального» пологового залу, участі членів родини у догляді за дитиною в післяпологовому періоді.  

 

Працює професійна команда висококваліфікованих лікарів і акушерок з багаторічним досвідом індивідуального ведення вагітності і пологів та володінням всіма видами планових і ургентних акушерських операцій.

 

Для ефективного та безпечного надання спеціалізованої акушерської допомоги, забезпечено цілодобове чергування лікарів акушерів-гінекологів, неонатолога, анестезіолога-реаніматолога, а також цілодобове функціонування лабораторної служби та наявність спеціального обладнання.

 

Від початку пологової діяльності і до післяпологового періоду роділлі знаходяться у пологовому залі під наглядом висококваліфікованих лікарів акушер-гінекологів та акушерок. Контроль за станом плода проводиться за допомогою фетальних моніторів, контроль стану жінки забеспечують поліфункціональні монітори.

 

Після народження дитини дії медичного персоналу направлені на дотримання принципу «теплового ланцюжка» та збереження психо-фізіологічної єдності матері і дитини – викладання дитини на живіт матері, контакт «шкіра до шкіри», раннє прикладання до грудей, спільне їх перебування.

 

 

Спостереження за станом малюка проводиться лікарями-неонатологами, які забезпечують в повному обсязі обстеження й лікування при порушенні стану новонародженого в період адаптації, а також консультації необхідних фахівців. Палата інтенсивної терапії новонароджених оснащена сучасною медичною апаратурою з цілодобовим наглядом медпрацівників.

 

Через дві години після пологів породілля з дитиною переводяться до палати, де перебувають до виписки з пологового відділення. Також можна скористатися палатами підвищеного комфорту для сумісного перебування матері, дитини та їх родичів.

 

При виписці з пологового будинку матусі надається вичерпна інформацію про підтримку грудного вигодовування і догляд за новонародженим.

 

Також нещодавно відділення отримало нову партію пакунків малюка – одноразову натуральну допомогу від держави сім’ям при народженні дитини. «Пакунок малюка» можна отримати у відділенні, безкоштовно. Такий бейбі-бокс містить набір речей для догляду за новонародженим – одяг, підгузки, доглядова косметика, постіль та інформаційні матеріали для батьків.

 

Крім того молоді батьки можуть отримати безпосередньо у пологовому будинку за однією електронною заявою кілька послуг сервісу Міністерства юстиції «єМалятко», як от свідоцтво про народження малюка, а також інші послуги (реєстрація народження дитини, призначення допомоги на дитину при народженні тощо).

 

Телефон акушерського відділення – (0552) 22-48-09.

Про лікарню

Стаціонарна служба