Останні новини

Є-МАЛЯТКО: в лікарні Тропіних діє зручний державний сервіс по отриманню перших документів при народжені дитини Рекомендовані

В клінічній лікарні ім. А. і О. Тропіних доступна комплексна послуга єМалятко, яка дозволяє за однією заявою отримати одночасно близько 10 державних послуг від різних органів влади.

 

 

Тестування послуги в лікарні розпочалося з середини травня місяця. За цей час єМалятко скористалося 37 родин з немовлятами.

 

Отримати свідоцтво та інші потрібні при народженні дитини послуги можна безпосередньо в акушерському відділенні.  

 

Батьки новонароджених мають заповнити лише одну заяву та отримати послуги, передбачені сервісом. Серед них – реєстрація народженої дитини (оформлення свідоцтва про народження); реєстрація місця проживання дитини; призначення допомоги при народженні дитини; визначення походження народження дитини (якщо батьки не перебувають у зареєстрованому шлюбі); реєстрація в державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; призначення допомоги багатодітним сім’ям та інші.

 

Необхідними документами є лише паспорти та реєстраційні номери облікових карток платників податків батьків (за наявності) та медична довідка від пологового будинку. Для отримання допомоги при народженні варто мати також і реквізити банківського рахунку, на який здійснюватимуться виплати.

 

Отримання послуг безкоштовне. Виключенням є реєстрація місця проживання дитини, адміністративний збір за яку складає 13,6 грн.

 

Треба зазначити, що до цього батьки новонароджених отримували цей комплекс реєстраційних послуг у різних інстанціях та затрачували на це багато часу.

 

Сучасна державна ініціатива має на меті повністю звільнити українців від бюрократії й надати їм можливість насолоджуватися материнством та батьківством.

 

Про лікарню

Стаціонарна служба