Останні новини

В «ТРОПІНИХ» ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПРИДБАНІ ДЛЯ ПЕРВИННОЇ ЛАНКИ АВТОМОБІЛІ ЗА КОШТИ НСЗУ Рекомендовані

Клінічна лікарня імені А. і О. Тропіних придбала три легкових автомобіля для потреб первинної ланки за рахунок коштів Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

 

 

З цього приводу напередодні загальнодержавних свят – Дня прапора та Дня Незалежності України – у дворі лікувального закладу відбулося урочисте вручення ключів від автомобілів керівникам амбулаторно-поліклінічної та педіатричної служб лікарні.

 

Цю приємну місію виконали голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій ГУСЄВ та міський голова Володимир МИКОЛАЄНКО.

 

На заході також були присутні голова Корабельної у місті Херсоні ради Наталія ЧОРНЕНЬКА, директор Департаменту охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації Віктор КОРОЛЕНКО, начальник управління охорони здоров'я Херсонської міської ради Світлана МЕЖЕРИЦЬКА, а також представники фірми-переможця тендеру на закупівлю авто ТОВ «Центр Херсон».

 

Головний лікар Леонід РЕМИГА зазначив, що автомобілі придбані за кошти, які лікарня отримує від НСЗУ на підрозділи первинної медико-санітарної допомоги через механізм прямого фінансування. Це стало можливим після перетворення закладу у комунальне некомерційне підприємство та укладення договору з НСЗУ про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій на 2019 рік.

 

Отримані від НСЗУ за 7 місяців поточного року кошти дали можливість підвищити заробітну плату лікарям та медсестрам, що надають первинну медичну допомогу, закупити медичне обладнання, а також придбати автомобілі для обслуговування віддалених викликів сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами, відвідування важкохворих, патронаж новонароджених і т.д.  

 

Нагадаємо, первинну медичну допомогу в лікарні Тропіних надає 57 лікарів, що працюють у шести поліклініках (3 для дорослого населення і 3 дитячих), розташованих в тому числі у мікрорайонах «Шуменський» та «Корабел». Майже 83 тисячі херсонців уклали з ними декларації для отримання медичних послуг.

 

Після урочистої частини гості відвідали дитячу поліклініку №1, яка вже три роки працює на основній базі лікарні, в новому реконструйованому приміщенні.

 

Керівники області, міста, району та безпосередньо галузі охорони здоров'я поспілкувалися з пацієнтами, батьками дітей, що прийшли на прийом до лікаря та на вакцинацію. Говорили з персоналом, цікавилися проблемами, які виникають в ході реформи, а також думкою співробітників про зміни, що відбуваються.

 

Слід зазначити, що за останні двадцять років, мабуть, це перший візит губернатора до лікарні, і приємно, що він був зацікавлений.

 

Зокрема, Юрій Гусєв підкреслив, що за останні роки в лікарні Тропіних відбулося багато помітних позитивних змін, що свідчить про якісну роботу колективу та його керівника. Юрій Веніамінович подякував медикам, побажав подальшого розвитку та пообіцяв свою підтримку.

 

Завершився сьогоднішній день оголошенням результатів літнього етапу конкурсу «З благоустрою закріплених територій серед структурних підрозділів» та нагородженням призерів, яке пройшло у конференц-залі лікарні.

 

Детальніше про це читайте у наступній публікації...

 

Власна інформація

авто
авто авто
авто
авто авто
авто
авто авто
авто
авто авто
авто
авто авто
авто
авто авто
авто
авто авто
авто
авто авто
авто
авто авто
авто
авто авто

Про лікарню

Стаціонарна служба