Останні новини

33-тя річниця Чорнобиля ... Пам'ятаємо ... Рекомендовані

Сьогодні, в Міжнародний день пам'яті про чорнобильську катастрофу, в клінічній лікарні ім. А. і О. Тропіних традиційно пройшла зустріч зі співробітниками – ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

 

Головний лікар Леонід РЕМИГА подякував колегам за їх мужність, проявлену тоді, в екстремальних радіаційних умовах, та за гідну працю сьогодні, в лікарні, якій вони віддали вже багато професійних років.

 

Побажавши міцного здоров'я та благополуччя, він вручив ліквідаторам квіти, а також грошові премії до 33-х роковин трагедії.

 

На даний час в лікарні продовжують працювати троє «чорнобильців» двоє лікарів та медична сестра:

 

Анатолій Ойратович РИЦИК, лікар-терапевт дільничний поліклініки №2.

У травні 1986 року він був направлений в «зону» як лікар невідкладної допомоги, - в той час він працював на станції швидкої допомоги в Херсоні. У Чорнобилі надавав допомогу обпаленим та травмованим постраждалим внаслідок аварії.

 

Олександр Костянтинович СПІЦИН (сьогодні не зміг бути присутнім на зустрічі), лікар-терапевт дільничний поліклініки №1, на момент аварії працював лікарем-кардіологом в інфарктному відділенні МСЧ ХБК. Потрапивши до Чорнобиля в числі херсонських лікарів наприкінці 1987 року, в період, коли наша область мала обслуговувати людей, що працюють в післяаварійному Чорнобилі на різних об'єктах.

 

Неоніла Григорівна ЩЕРБИНА, старша медична сестра поліклініки №1. Їхала до Чорнобиля від лікарні ім. А. і О. Тропіних. По приїзду працювала в медсанчастині, де проводилися медичні огляди, паралельно йшла лікувальна робота. За родом служби доводилося їздити у Прип'ять місто робітників атомної станції Чорнобиля, яке розташовано в двох кілометрах від Чорнобильської АЕС, посередині закритої 30-кілометрової зони. Всього в Чорнобилі з групою пробула більше місяця.

 

Нагадаємо, сьогодні чергова річниця найбільшої в світі за всю історію ядерної енергетики аварії. 26 квітня 1986 року о 1 год. 23 хв. на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний хімічний вибух, що спричинив руйнування частини реакторного блоку та машинного залу. Наслідки подій на Чорнобильській АЕС незбагненні. У ліквідації аварії взяли участь сотні тисяч людей, але точна кількість постраждалих від трагедії невідома дотепер.

 

Власна інформація

 

Про лікарню

Стаціонарна служба