Архівні новини

 

28.02.2014

У п’ятницю відбулося засідання Громадської Ради Міністерства охорони здоров'я України, яке почалось із вручення Міністру охорони здоров’я України Олегу Мусію нагороди за лікарську честь та побажанням успіхів на новій посаді.

Міністр подякував за відзнаку та запропонував вшанувати пам’ять за загиблими хвилиною мовчання.  

«Громадська рада скликана, щоб проаналізувати ситуацію, яка виникла у галузі охорони здоров'я, та роль МОЗ України у подіях Євромайдану, які є надзвичайно важливими особисто для мене, оскільки залишили глибокий відбиток на усе життя», – наголосив Олег Мусій. Він запевнив учасників засідання в тому, що й надалі слідуватиме ідеям громадянського суспільства, зокрема у галузі охорони здоров’я, адже «однією з вимог, за яку віддали життя герої Небесної сотні, було дотримання європейських прав кожної людини та збереження єдиної держави Україна».

Члени Громадської ради одноголосно підтримали призначення нового Міністра охорони здоров’я України Олега Мусія та зауважили, що Громадська рада МОЗ України є найбільш демократичною та прозорою серед інших громадських об’єднань країни. У свою чергу Олег Мусій подякував за підтримку учасникам зібрання та сказав, що «ми будемо спільно будувати нову систему охорони здоров'я».

Також учасники засідання у своїх виступах висунули пропозиції новому керівництву провести інвентаризацію проблем охорони здоров’я, зокрема проаналізувати стан законодавчого і правового забезпечення лікарів і пацієнтів відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, провести міжнародний аудит впровадження медичної реформи у пілотних регіонах, та проінспектувати хід державних закупівель.

«Зверніть увагу, що відтепер у МОЗ України не буде людей, які відповідають за корупційні схеми, – зазначив О.Мусій. – Якщо вам стане відомо про вимагання грошей задля пришвидшення рішення, наказу тощо – звертайтеся і ми вживатимемо заходів. Кому така система не підходить, нехай пише заяву на звільнення вже сьогодні».

Однак представники юридичних організацій – члени Громадської ради – наголосили на тому, щоб усі люстрації проводились відповідно до законів України задля уникнення неправомірних засуджень.

Додатково члени Громадської ради запропонували залучити до штату МОЗ України кандидатів від громадських організацій задля ефективного впливу на виділення коштів на медичні програми та проекти.

До наступного засідання Громадської ради МОЗ України Олег Мусій зобов’язав підготувати усі необхідні документи для переобрання голови Громадської ради, оскільки сьогодні він склав з себе ці повноваження.

 

 

27.02.2014

 

Міністерство охорони здоров'я України працюватиме за запитом людей і реагуватиме на ці запити.


 

«Перед Міністерством охорони здоров'я України стоїть багато поточних завдань, які потрібно терміново вирішувати, оскільки ситуація в країні з економікою, та й з охороною здоров'я, залишає бажати кращого», – сказав сьогодні під час представлення апарату відомства новопризначений Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій.

За його словами, потрібно здійснити ряд організаційних заходів, щоб Міністерство ефективно працювало. Головною метою діяльності МОЗ України Олег Мусій назвав збереження і забезпечення здоров'я української нації.

Також керівник МОЗ у своєму виступі наголосив, що реформу охорони здоров'я, попри заяви політиків, ніхто зупиняти не буде. «Реформа триватиме після того, як буде проведено аналіз щодо методів її впровадження», – зазначив урядовець. На думку Олега Мусія, МОЗ України необхідно зайнятись з’ясовуванням того, чим незадоволене населення. «Міністерство буде працювати за запитом людей і реагувати на запит людей, а не на запит чиновництва чи Кабінету Міністрів», – наголосив керівник МОЗ України.

Також Олег Мусій зазначив, що у МОЗ України для вищого керівництва і для керівництва середньої ланки буде проведена так звана народна люстрація, процедуру якої зараз розробляє Кабінет Міністрів. «Щодо вищого керівництва, тобто заступників Міністра, то їхні кандидатури розглядатимуться на засіданні коаліційної більшості в парламенті, оскільки саме коаліція висувала кандидатуру на Міністра охорони здоров'я, то й вона пропонуватиме кандидатури заступників», – пояснив Олег Мусій.

«Міністр, як було сьогодні оголошено, є політичною фігурою і більшою мірою буде займатися політичною складовою діяльності відомства. Виконанням же основної поточної роботи займатимуться заступники, керівник апарату», – заявив Олег Мусій. За його визначенням, нова політика МОЗ України – це прозорість у діяльності відомства, чесність і професійне виконання своїх обов’язків.

Урядовець також зазначив, що двері в Міністерство, як і двері до кабінету Міністра, будуть завжди відчинені.

 

За матеріалами прес-служби МОЗ України   

Про лікарню

Стаціонарна служба